64369_t.jpg

Svenska Kvinnoförbundet stärker sin stab

Svenska Kvinnoförbundet förstärker sin organisation i och med anställningen av Sandra Ahtola som politiskt sakkunnig i jämställdhetsfrågor från och med medlet av juli.
64215_t.jpg

Systerskapet är globalt

Svenska Kvinnoförbundet är inte bara aktivt nationellt, regionalt och lokalt – vi jobbar även med frågor ur ett globalt perspektiv.
64169_t.jpg

Din kropp - du bestämmer

Den grundläggande rätten att bestämma över sin egen kropp får inte hotas i ett modernt och fritt samhälle. Det är inte en åsiktsfråga, utan en fråga om mänskliga rättigheter som under inga omständigheter får prutas på, säger Anna Jungner-Nordgren, förbundsordförande.
64146_t.jpg

Kujala: Varje barn har rätt till vaccinationer

År 2017 rapporterade Världshälsoorganisationen WHO om över 20 000 fall av mässling i Europa. Antalet fall av mässling mer än fyrdubblades sedan året innan. Enligt WHO beror ökningen till stor del på vaccinationsmotstånd. Svenska Kvinnoförbundets vice ordförande Tiina Kujala finner situationen ytterst oroväckande.
64145_t.jpg

Backgren: Ensamföretagande kvinnor måste omfattas av familjeledighetsersättningen

Ensamföretagande kvinnor är i en klart sämre ställning än andra företagare. I sitt anförande på SFP:s partidag i Uleåborg efterlyste Svenska Kvinnoförbundets vice ordförande Ann-Sofi Backgren en lagändring å det snaraste.