61977_t.jpg

Kvinnoförbundet i Korsholm: Allas ansvar

Äldre människor och funktionshindrade som är i beroendeställning är speciellt utsatta, liksom också invandrare. Det är allas ansvar att behandla varandra väl, skriver Monica Asplund, ordförande Kvinnoförbundet i Korsholm i en insändare i Vasabladet.
61932_t.jpg

Carola Bengs-Lattunen leder Kvinnoförbundet i Malax

Svenska Kvinnoförbundet i Malax har på sitt årsmöte torsdag 12.1 valt ny styrelse för år 2018. Carola Bengs-Lattunen valdes till ordförande. Bengs-Lattunen, som även fungerar som fullmäktigeledamot (SFP) i Malax, betonar vikten av att sporra kvinnor till att delta i politiken.
61905_t.jpg

Behandlingen måste föregås av ett könsperspektiv

För en del flyktingkvinnor som sökt sig till Finland kan berättelsen om våldtäkt leda till att familjen vänder dem ryggen.
61611_t.jpg

Jungner-Nordgren: Bra att Torvalds tar ställning för jämställdhet

- Den största fördelen med den livliga diskussionen om sexuella trakasserier är att från och med nu behöver inte en enda kvinna längre säga "Gör ingenting". Jag tror att höstens initiativ mot sexuella trakasserier och övergrepp kommer att medföra verklig förändring, säger Torvalds.
61607_t.jpg

Svenska Kvinnoförbundet: Backgren fortsätter som ordförande för Österbottens jämställdhetsgrupp

Svenska Kvinnoförbundets vice ordförande Ann-Sofi Backgren har återvalts till ordförande för Österbottens jämställdhetsgrupp av landskapsstyrelsen. Gruppens syfte är att främja jämlikhet mellan könen i landskapet Österbotten.