63455_t.jpg

Åtgärda låga kvinnopensioner!

Kvinnopensionerna är i dag cirka 22 procent lägre än manspensionerna. I Nyland får en kvinna bara 74 cent av mannens euro. Många kvinnor är beroende av tvåsamhet för sin överlevnad.
63147_t.jpg

Resolution: Feministisk näringslivspolitik

Företag som leds av kvinnor är ofta mer lönsamma än företag som leds av män. Det visar en undersökning genomförd av EU-kommissionen. Därför är det hög tid att se på näringslivsfrågor ur en feministisk synvinkel.
63140_t.jpg

Keskinen: Samtyckeslagen är den viktigaste nationella jämställdhetsfrågan

- Istanbulkonventionen trädde i kraft i Finland redan år 2015 och i och med att vi godkänt den måste vi fullfölja vårt löfte och omforma vår sexualbrottslagstiftning, säger Keskinen.
63138_t.jpg

Anna Jungner-Nordgren fortsätter leda Svenska Kvinnoförbundet

Svenska Kvinnoförbundets årsmöte valde under söndagen nytt presidium för det kommande verksamhetsåret. Anna Jungner-Nordgren omvaldes enhälligt till förbundsordförande.
63137_t.jpg

Backgren: Finland behöver en feministisk näringslivspolitik

- Jag ser särskilt fram emot att jobba med jämställdhetsbudgetering, FN:s plan för en hållbar utveckling Agenda 2030 och att coacha kvinnor inför kommande val, säger omvalda vice ordföranden Backgren.