Bild på Svenska Kvinnoförbundets vice ordförande Ann-Sofi Backgren

Women in East meet Women in West

I veckans blogginlägg delar Svenska Kvinnoförbundets vice ordförande Ann-Sofi Backgren med sig av sina erfarenheter från den 25:e internationella kvinnokonferensen East and West meet in Saint Petersburg, där hon representerade Kvinnoförbundets internationella utskott.
21.10.2019 kl. 10:57
Bild på Johanna Pakkanen, generalsekreterare på Nytkis.

Män som hatar unga kvinnor

Idag gästbloggar Johanna Pakkanen, generalsekreterare på NYTKIS – Kvinnoorganisationer i samarbete, om unga kvinnors välmående, diskriminering och män som hatar unga kvinnor.
14.10.2019 kl. 09:00

Jungner-Nordgren: #Metoo - vägen mot förändring

För att de verkligheter som avslöjades i samband med #metoo ska kunna försvinna till historieböckerna en gång för alla, är vi skyldiga dessa kvinnor, framtidens flickor och kvinnor och de kvinnor som inte gavs möjlighet att yppa sina erfarenheter, att föra en feministisk politik och fortsätta jobba för en omvälvande förändring.
08.10.2019 kl. 00:15

Pekingplattformen – 25 års kamp för kvinnors rättigheter

Idag gästbloggar Anniina Vainio, organisationschef på Kvinnoorganisationernas Centralförbund, om Pekingplattformen och medborgarorganisationernas Peking +25 rapport.
25.09.2019 kl. 09:00

Jungner-Nordgren: Tillsammans kan vi bygga ett jämställt Finland

Återinförande av den subjektiva rätten till dagvård, en förnyelse av translagen och en reform av sexualbrottslagstiftningen så att definitionen av våldtäkt baseras på samtycke samt en länge efterlängtad familjeledighetsreform är några av Svenska Kvinnoförbundets målsättningar som finns med i det nya regeringsprogrammet.
08.06.2019 kl. 13:58