Jungner-Nordgren: EU ska också vara kvinnornas

Jämställdhet mellan kvinnor och män är en av EU:s grundläggande värderingar men det behövs ännu insatser för att nå ett jämställt Europa. Det finns ett stort behov av en ny europeisk jämställdhetsstrategi för kommissionen, och det är oerhört viktigt att jämställdhetsåtgärder genomsyrar EU:s budget.
30.04.2019 kl. 12:18

Det är dags för 100 kvinnor i riksdagen!

Med nuvarande takt har vi en jämställd riksdag först år 2060. Så här kan vi inte ha det! Det ska sitta minst lika många kvinnor som män i riksdagen, säger Anna Jungner-Nordgren, Svenska Kvinnoförbundets ordförande.
03.04.2019 kl. 08:27

SFP är ett av de bästa partierna på att lyfta jämställdhet

Centret för jämställdhetsinformation har gjort en sammanställning över partiernas målsättningar för att främja jämställdhet under nästa regeringsperiod. Svenska folkpartiet (SFP) placerar sig i toppen.
29.03.2019 kl. 15:34

Resolution från årsmötet: Dags för feministisk politik i Finland!

Småbarnsföräldrarna i Finland vill ha större flexibilitet i familjeledigheterna och bättre möjligheter att kombinera arbete och familj. Med en bättre och mer jämställd familjepolitik kan vi stöda familjernas välmående och möjligheter att bilda familj.
24.03.2019 kl. 13:50

Westerholm: Jag vill arbeta för att aktivera flera unga i Kvinnoförbundet

Svenska Kvinnoförbundets årsmöte har idag valt Anita Westerholm, 24, från Ekenäs, Raseborg till en av förbundets tre vice ordförande.
24.03.2019 kl. 11:22