Backgren: Vi måste ta tillvara kvinnliga företagares potential

Svenska Kvinnoförbundets årsmöte har idag gett vice ordförande Ann-Sofi Backgren från Korsnäs förnyat förtroende. Backgren har fungerat som en av förbundets tre vice ordförande sedan 2016.
24.03.2019 kl. 11:20

Keskinen: De kommande regeringsförhandlingarna är avgörande för jämställdheten

Svenska Kvinnoförbundets årsmöte har idag återvalt Lotta Keskinen från Helsingfors till en av förbundets tre vice ordförande. - Det är ett ärofyllt och viktigt uppdrag att i rollen som vice ordförande representera kvinnoförbundarna - jag är oerhört tacksam för förtroendet, säger Keskinen.
24.03.2019 kl. 11:11

Anna Jungner-Nordgren fortsätter leda Svenska Kvinnoförbundet

- Den viktigaste frågan just nu, vid sidan av klimatfrågan, är förverkligandet av lika rättigheter för alla, oberoende av kön, sexuell läggning eller bakgrund. Det är hög tid att jämställdhet igen blir en del av den politiska agendan i Finland och i Europa, säger Jungner-Nordgren.
24.03.2019 kl. 10:55

Jungner-Nordgren: En hållbar klimatpolitik måste genomsyras av ett jämställdhetsperspektiv

Kvinnor är den grupp som drabbas hårdast av klimatförändringen och därför är det A och O att vi för en klimatpolitik som genomsyras av ett jämställdhetsperspektiv, sade förbundsordförande Anna Jungner-Nordgren i sitt linjetal på Kvinnoförbundets årsmöte.
23.03.2019 kl. 15:42

Barnskötare är guld värda

Nu behövs åtgärder för att möjliggöra fortbildning av barnskötare. Fortbildning på svenska måste garanteras! säger Ulla Achrén.
22.03.2019 kl. 11:19