Anna Jungner-Nordgren fortsätter leda Svenska Kvinnoförbundet

- Den viktigaste frågan just nu, vid sidan av klimatfrågan, är förverkligandet av lika rättigheter för alla, oberoende av kön, sexuell läggning eller bakgrund. Det är hög tid att jämställdhet igen blir en del av den politiska agendan i Finland och i Europa, säger Jungner-Nordgren.
24.03.2019 kl. 10:55

Jungner-Nordgren: En hållbar klimatpolitik måste genomsyras av ett jämställdhetsperspektiv

Kvinnor är den grupp som drabbas hårdast av klimatförändringen och därför är det A och O att vi för en klimatpolitik som genomsyras av ett jämställdhetsperspektiv, sade förbundsordförande Anna Jungner-Nordgren i sitt linjetal på Kvinnoförbundets årsmöte.
23.03.2019 kl. 15:42

Barnskötare är guld värda

Nu behövs åtgärder för att möjliggöra fortbildning av barnskötare. Fortbildning på svenska måste garanteras! säger Ulla Achrén.
22.03.2019 kl. 11:19

Normkritik kan rädda liv

Fler flickor känner sig stressade i skolan, fler pojkar får sämre betyg. Arbetsmarknaden är könssegregerad. Fler kvinnor sjukskriver sig på grund av utmattning, fler män utsätts för och begår våldsbrott. Normkritik handlar om att ge människan fler möjligheter, inte färre, säger Runa Ismark.
21.03.2019 kl. 08:51

När skolvägen blir en mardröm

Jag vill jobba för ett samhälle där man inte tillåter mobbning eller diskriminering av något slag. Det är viktigt att politikerna står för dessa värderingar, säger Henrik Wickström.
20.03.2019 kl. 09:56