Neuvosto nimittää ainoastaan miehiä - Europarlamentaarikon mielestä nyt riittää!

Taas kerran neuvosto on nimittänyt EU:n finanssimaailman kärkitehtäviin ehdokkaita - ja taas kerran kaikki ehdokkaat ovat miehiä, kuten niin usein tällä alalla. On aika nostaa asia esille ja nostaa esiin sukupuolien välisen tasa-arvon merkitys, Anna Jungner-Nordgren ja Nils Torvalds sanovat.
14.03.2019 kl. 17:12

Berövad livet

Det har visat sig att i länder där sexköp är lagligt måste man ändå ta hjälp av illegala ligor och metoder för att ha tillräckligt med kvinnor så att det motsvarar efterfrågan. De är inte där på gatan eller bordellen eller baren för att de inte kan tänka sig nåt bättre. De är där för att de är tvingade - av nöden, efterfrågan, hotet eller våldet, säger Nanna Rosengård.
14.03.2019 kl. 15:55

Rådet nominerar bara män - EU-parlamentariker säger ifrån

Än en gång har rådet nominerat kandidater för toppositioner i EU:s finansvärld, och än en gång är alla män, som så ofta i den branschen. Det är dags att säga ifrån och stå upp för en bättre könsbalans, tycker Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP/ALDE) och Svenska Kvinnoförbundets ordförande Anna Jungner-Nordgren.
14.03.2019 kl. 12:44

Tiina Kujala vill fortsätta som vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet

Tiina Kujala från Esbo ställer upp för omval som vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet. Kujala är speciellt intresserad av utbildnings-, klimat- och flyktingfrågor.
13.03.2019 kl. 11:47

Världen törstar efter feministisk utrikespolitik

Vi behöver sätta in jämställdhet, trygghet för barn och familjer, skola och utbildning, etisk handel, klimatarbete och resursomfördelning i det utrikes- och säkerhetspolitiska arbetet, säger Karin Palmén.
13.03.2019 kl. 08:27