Anna Jungner-Nordgren gläds över historisk SFP-lista

Svenska folkpartiet (SFP) går till riksdagsval med en historisk listsammansättning. Av kandidaterna är 53% kvinnor, vilket betyder att det är första gången kvinnorna är i majoritet.
05.03.2019 kl. 14:29

Ett jämlikt arbetsliv kräver en familjeledighetsreform

En reform av föräldraledigheten är nödvändig av flera skäl. För att vi ska ha ett mer jämlikt arbetsliv. För att vi ska ha en mer konkurrenskraftig ekonomi. Och för att våra familjer – föräldrar och barn – ska må bättre, säger riksdagsledamot Anders Adlercreutz.
05.03.2019 kl. 07:53

Vi slår hål på myterna om 6+6+6-modellen

Vill vi tvinga nyblivna mammor ut i arbetslivet? Nej, det vill vi inte. Vi, SFP och Svenska Kvinnoförbundet, vill jobba för ett mer jämställt föräldraskap och en mer jämställd arbetsmarknad. De här målsättningarna uppnår vi bäst genom att genomföra en omfattande familjepolitisk reform och gå in för den flexibla 6+6+6-modellen.
04.03.2019 kl. 15:00

Anita Westerholm vill bli vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet

Anita Westerholm, 24 år, från Ekenäs i Raseborg kandiderar för posten som vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet. Westerholm studerar juridik och ekonomi, är stadsfullmäktigeledamot och II vice ordförande för stadsstyrelsen i Raseborg och vill se ett jämställt och välmående Finland.
04.03.2019 kl. 09:58

Till alla flickor

Jag vill ha sänkt skatt för mensskydd. Tamponger och bindor ska inte klassas eller beskattas som lyxvaror. Momsen på mens- och inkontinensskydd ska sänkas från 24 procent till 10 procent, säger Bella Alén.
02.03.2019 kl. 08:02