Anita Westerholm vill bli vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet

Anita Westerholm, 24 år, från Ekenäs i Raseborg kandiderar för posten som vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet. Westerholm studerar juridik och ekonomi, är stadsfullmäktigeledamot och II vice ordförande för stadsstyrelsen i Raseborg och vill se ett jämställt och välmående Finland.
04.03.2019 kl. 09:58

Till alla flickor

Jag vill ha sänkt skatt för mensskydd. Tamponger och bindor ska inte klassas eller beskattas som lyxvaror. Momsen på mens- och inkontinensskydd ska sänkas från 24 procent till 10 procent, säger Bella Alén.
02.03.2019 kl. 08:02

Regeringen Sipiläs ekonomiska politik har varit ojämställd

Regeringsprogrammet styr i högsta grad politiken. Därför är regeringsprogrammet centralt och därför ska jämställdhetsfrågor tas upp redan i början av förhandlingarna och förhandlas parallellt, säger Barbara Heinonen.
28.02.2019 kl. 08:01

Keskinen vill fortsätta som Kvinnoförbundets vice ordförande

Lotta Keskinen från Helsingfors ställer upp för omval som vice ordförande i Svenska Kvinnoförbundet. Keskinen har det senaste året lett Kvinnoförbundets jämställdhetspolitiska utskott som har tagit fram förbundets riksdagsvalsprogram.
27.02.2019 kl. 11:34

Ekonomisk jämställdhet kräver beslut

Om vi ser på arbetsmarknaden och på löne- och pensionsutvecklingen är jag övertygad om att familjeledighetsreformen är den reform som är av störst strategisk betydelse och som har de längst gående positiva effekterna på all form av jämställdhet, säger Mikaela Nylander.
26.02.2019 kl. 08:07