Keskinen välkomnar initiativet att utreda anonyma rekryteringar

För att produktiviteten ska öka krävs nationella satsningar på att främja jämställdheten på den finländska arbetsmarknaden. Det konstaterade Svenska Kvinnoförbundets vice ordförande Lotta Keskinen på SFP:s partidag i Vasa.
08.06.2019 kl. 13:45

Westerholm: Finlands abortlagstiftning måste förnyas

Tänk att vi ännu år 2019 inte har fri aborträtt, utan att vissa kriterier måste uppfyllas. Här måste vi kämpa för förändring - kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp ska alltid gå först, säger Westerholm.
08.06.2019 kl. 13:31

Jämställdheten har återfått sin plats på den politiska agendan

Viljan att driva jämställdhetsfrågor är stark i den nya regeringen. Regeringsprogrammet som presenterades idag innehåller flera framsteg för jämställdheten och kvinnors rättigheter, säger Svenska Kvinnoförbundets ordförande Anna Jungner-Nordgren.
03.06.2019 kl. 13:13

Hallituksen on julistauduttava feministiseksi

Meillä on vahva luottamus hallitusneuvottelijoihin, ja toivomme että tasa-arvo ei jää neuvotteluissa vain korulauseen asemaan. Vaaleissa on äänestetty muutoksen puolesta. Feministinen hallitusohjelma ottaa huomioon koko ihmisyyden kirjon kaikessa päätöksenteossa. Tästä syystä rohkaisemme uutta hallitusta julistautumaan feministiseksi!
22.05.2019 kl. 10:28

EU, rättsstatens obevekliga försvarare

Globaliseringen och digitaliseringen har öppnat upp för alla former av exploatering av känslig information, maktförhållanden och resurser, säger Anna Jungner-Nordgren.
22.05.2019 kl. 10:13